Kafe je dnes už neodmyslitelným palivem společnosti. Pojďme se pobavit o tom, jak si ho co nejvíc užít, ať už jsme kdekoliv.
Provedení | Workshop |
Míra fyzického zapojení účastníků | Malá |
Míra náročnosti na interakci | Střední |
Úroveň obtížnosti programu | Základní znalosti |
Doplatek na místě | Pokud můžeš, vzorek tvé oblíbené kávy, ať máme co ochutnávat. |
Lektor |
Jakub Ditrich
Zobrazit programy tohoto lektora |
Detailní popis
Na tomto programu budeš snad víc ochutnávat, než poslouchat.
Začneme společnou degustací (tzv. Cupping) různých káv. Přivezu nějaké vlastní, ale bude zajímavější, když přineseš něco, co piješ doma, a budeme to moci ochutnat společně. Stačí bohatě 15g (cca 2 polévkové lžíce) namleté i nemleté, poradíme si s ledasčím.
Pak si ve stručnosti povíme, kde se káva bere a jak se dostává do pytlíků v kavárnách.
A na konec se budeme bavit o metodách přípravy a jejich adaptacích na cesty, tábory atd. Ukážu jak si kávu dělám já, jak si vyladit recept, a dojde i na druhé kolo ochutnávek.
Pokud máš oblíbený hrneček, vem si ho s sebou.
|